Počela konferencija o reformama palestinske uprave

MEĐUNARODNA konferencija o reformi palestinske samouprave otvorena je u Londonu u odsutnosti glavnih strana, jer je Izrael spriječio dolazak palestinskog izaslanstva.

´Nadamo se da će konferencija polučiti uspjeh, usprkos žaljenja vrijednoj´ zabrani dolaska Palestinaca, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw novinarima pred sam početak rasprava. U njima će palestinska strana sudjelovati putem video veze.

´Nadamo se da će tehnička strana izdržati´, rekao je Straw, dodavši da će se palestinski dužnosnici javljati iz Ramallaha i Gaze, poput ministra za međunarodnu suradnju Nabila Shaatha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrael je već 6. siječnja, dan nakon palestinskog samoubilačkog napada u Tel Avivu, obznanio da palestinskim dužnosnicima neće dozvoliti da otputuju na konferenciju u Londonu.

Straw je izjavio da će se morati zadovoljiti ´telefonskom konferencijom´ s palestinskim dužnosnicima.

SAD je u London uputio pomoćnika državnog tajnika zaduženog za Bliski istok Williama Burnsa. Na konferenciji bi trebali sudjelovati i ostali predstavnici tzv. ´kvarteta´ za Bliski istok - UN, Rusija, EU - kao i Saudijska Arabija i Jordan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara