Počela policijska biciklistička ophodnja u Biogradu

ZADARSKA Policijska uprava od danas organizira i policijsku biciklističku ophodnju na području Sv. Filipa i Jakova te Biograda.

Na taj korak policija se odlučila jer se organiziranje policijske biciklističke ophodnje na području grada Zadra u prošloj godini dana pokazalo više nego opravdano, priopćeno je danas iz PU zadarske.

Riječ je, naime, o pilot-projektu koji je počeo prije godinu dana (20. kolovoza) u Zadru, i prvom takve vrste u Hrvatskoj.

Dva policijska službenika na biciklima obavljala su svoju službu na području Zadra, provodeći prevenciju različitih kažnjivih djela, posebice teških krađa i krađa, zloporabe opojnih droga, prekršaja u cestovnom prometu, intervencije u prometnim gužvama kao i sve ostale policijske zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U godinu dana rada policijska biciklistička ophodnja na djelu je zatekla sedam počinitelja krađa i teških krađa, 31 počinitelja zloporabe opojnih droga, otkrili su još dva počinitelja krivotvorenja isprava, pronašli jedno otuđeno vozilo, osam izgubljenih dokumenata, četiri osobe za kojima je bila raspisana potraga te utvrdili 56 prekršaja u prometu.

Uspoređujući broj kažnjivih djela u ljetnom razdoblju u 2004. i 2005., na području njihova djelovanja zabilježeno je 29,4 posto manje imovinskih kažnjivih djela, a počinjena šteta smanjena je za više od 50 posto, ističe u priopćenju PU zadarska.

Članovi biciklističke policijske ophodnje sudjelovali su i na više biciklističkih utrka, te su bili u osiguranju visokih državnih dužnosnika i izaslanstava u Zadru.

Biciklistička ophodnja Policijske postaje Biograd u svom sastavu imat će dva policijska službenika. Opremanje ove ophodnje financirali su grad Biograd na Moru, općina Sv. Filip i Jakov i Turistička zajednica (TZ) Biograda na Moru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara