Počele gužve na cestama: Kolona na Lučkom duga 2 kilometra

Počele gužve na cestama: Kolona na Lučkom duga 2 kilometra

Foto: FaH

ZBOG pojačanog prometa kolone vozila su na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora, a na naplati Lučko na izlasku s A1 prema Zagrebu kolona je 2 kilometra, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski auto klub (HAK). Pojačan je promet i na dionicama A1 između Karlovca i Bosiljeva 2 u oba smjera te između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga.

Pojačan je promet na A2 Zagreb-Macelj; A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke; A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka; Istarskom ipsilonu; zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko; na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali; Krčkom mostu u oba smjera; na cestama u Istri, te na prilazima turističkih središta na obali.

Zbog toga se na pojedinim dionicama autocesta formiraju kolone vozila, osobito u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. 

Na  A7 na naplatnim postajama Rupa u smjeru GP Rupa kolona je 500 m, a u smjeru Zagreba 200 m.

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je 3 km; pred tunelom Učka u smjeru Rijeke jedan km te na  mostu Krk u smjeru kopna.

Prvog srpanjskoj vikenda gužve su i na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, na  Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima osobito Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Gužve i na graničnim prijelazima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima -  izlazak: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo; ulazak: Bregana, Aržano, Zaton Doli, Gornji Brgat, Vinjani Donji i Metković; oba smjera: Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija i Macelj osobito je pojačan ulazak u Republiku Hrvatsku. Čekanja su od 30 minuta do 2 sata.

Pojačan je izlazak teretnih i osobnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Kolona je osobnih vozila je oko 2 km, a teretnih oko 1 km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pojačan priljev vozila i moguća čekanja na ukrcaj očekuju se tijekom dana u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara