POČELI PARLAMENTARNI I PREDSJEDNIČKI IZBORU U PANAMI

U Panami su u nedjelju ujutro počeli predsjednički i parlamentarni izbori na kojima će oko 2 milijuna birača glasati za novog predsjednika i obnoviti parlament u sklopu općih izbora koji su ujedno i općinski.

Četiri kandidata se natječu za predsjednika republike, a favorit je socijaldemokrat Martin Torrijos (40) iz koalicije Patria Nueva, sin bivšeg diktatora Omara Torrijosa, koji je vojnim udarom potkraj 60-tih došao na vlast. Izbori se odvijaju pod nadzorom 20.000 međunarodnih policajaca i promatrača, među kojima su i oni iz Organizacije američkih država.

Panamci trebaju izabrati ne samo predsjednika za sljedeće 4 godine i njegova dva zamjenika, već i 78 zastupnika nacionalnog kongresa, 75 gradonačelnika i 619 općinskih savjetnika, te 20 zastupnika za parlament Centralne Amerike (Parlacen).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torrijos je temeljio svoju kampanju na borbi protiv korupcije u toj maloj zemlji od 3 milijuna stanovnika gdje se 40 posto stanovništva smatra siromašnima, a službena stopa nezaposlenosti iznosi 13 posto.

(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara