POČELO POVLAČENJE IZRAELSKE VOJSKE IZ GAZE

Izraelska vojska je objavila u petak navečer da se njezine snage nakon 18 dana akcije na sjeveru pojasa Gaze povlače, dok palestinski svjedoci tvrde da se radi o povlačenju oklopnih kola.

"Izraelske snage se na sjeveru pojasa Gaze povlače u sklopu akcije kojom se pokušava smanjiti mogućnost ispaljivanja raketa Qasam na Izrael", rekao je jedan vojni glasnogovornik, prenosi AFP.

Prva povlačenja izraelske vojske su utvrđena u Jabaliyi. Prema palestinskim svjedocima ona se zatim pregrupirala u sektorima Beit Lahya i Beit Hanoun, prema istim izvorima.

Izraelska televizija je također obznanila da traje povlačenje izraelskih postrojbi u tom području.

Ranije je izraelski državni radio izvijestio da je izraelski premijer Ariel Sharon dao zeleno svjetlo za povlačenje snaga koje sudjeluju u ofenzivi na sjeveru pojasa Gaze.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka operacije onemogućavanja raketnih napada na izraelski teritorij 28. rujna izraelska vojska je ubila 128 Palestinaca u pojasu Gaze.

Doministar obrane Zeev Boim je ocijenio u petak da je ofenziva postigla svoje ciljeve i potvrdio je informacije o smanjenju broja vojnika.

On drži da ta odluka nije rezultat američkog pritiska i naglasio je da Izrael vodi računa o početku svetog mjeseca ramadana, koji je počeo u petak.

(Hina) xtm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara