Počeo neformalni sastanak susjeda Iraka

MINISTRI vanjskih poslova zemalja koje graniče s Irakom počeli su u subotu navečer neformalni sastanak u Damasku o regionalnim posljedicama nestabilnosti te zemlje, prenosi AFP.

Nakon tih razgovora očekuje ih kasnije navečer i "formalni" sastanak, praćen neizvjesnošću oko sudjelovanja Iraka, doznaje se od izaslanstava.

U 19 sati po mjesnom vremenu, ministri vanjskih poslova Turske, Egipta, Jordana, Irana i Saudijske Arabije bili su pozvani na iftar, prvi obrok nakon zalaska sunca (tijekom mjeseca posta - Ramazana) koji im je priredio njihov sirijski domaćin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irački ministar vanjskih poslova Hoshyar Zebari rekao je u Bagdadu da se neće odazvati pozivu koji mu je Sirija uputila u zadnji tren.

"Način na koji je poziv upućen nije u skladu s dostojanstvom Iraka", kazao je Zebari i upozorio da će Irak "odbiti svaku odluku ili preporuku s tog sastanka".

Na inzistiranje Saudijske Arabije, Kuvajta i Jordana, Sirija je odlučila u petak navečer pozvati Zebarija, jer su te tri zemlje zaprijetile da će u protivnom bojkotirati sastanak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara