Počeo posmrtni obred nad tijelom Jasera Arafata

POSMRTNI obred nad tijelom preminulog palestinskog predsjednika Jasera Arafata počeo je u vojnoj bolnici Percy u blizini Pariza i njegovo je tijelo oprano prema muslimanskom običaju i zatim umotano u bijeli pamučni pokrov, saznaje se iz francuskih diplomatskih izvora.

Posmrtni ostaci Jasera Arafata, koji je preminuo u četvrtak rano ujutro, bit će tijekom poslijepodneva stavljeni u lijes.

Tijelo će u lijesu ostati sve dok ne bude pokopano u Ramallahu na Zapadnoj obali, objašnjava isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pokop povijesnog vođe Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) bit će održan prema tradiciji muslimanskih sunita. Njegovo će tijelo biti položeno u zemlju, na desni bok, glavom okrenutom prema Meki.

Prije pokopa, u Kairu će biti održana službena ceremonija ispraćaja, a u džamiji Fajsal, u glavnom egipatskom gradu, bit će održana molitva za mrtve.

Tijelo Jasera Arafata bit će u četvrtak navečer vojnim francuskim zrakoplovom prebačeno s vojnog aerodrom Villacoublay, u blizini Pariza, u Kairo.

Iz Kaira posmrtni će ostaci palestinskog predsjednika biti prebačeni egipatskim vojnim helikopterom u Ramallah gdje će Arafat biti pokopan u svom glavnom sjedištu Mukati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara