Početak radova na rekonstrukciji i adaptaciji splitskog Medicinskog fakulteta

U prostorijama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu svečano je potpisan Ugovor o rekonstrukciji i adaptaciji zgrade tog fakulteta, a odmah zatim prigodnom je svečanošću obilježen i početak radova. L

Ugovor su potpisali ministar Dragan Primorac u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, rektor Ivan Pavić u ime splitskog Sveučilišta te predstavnik izvođača radova Brodosplit inženjeringa d.o.o.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrazovanja, prva faza investicije, ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna, uključuje proširenje laboratorijskih prostora i predavaonica za rad u malim grupama sukladno preporukama Bolonjske deklaracije. Rok za završetak spomenutih radova je 15 mjeseci, što znači da bi studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu već akademske godine 2006./2007. mogli slušati predavanja i izvoditi vježbe u novim prostorijama.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja kongresnog centra, jedinice za pokusne životinje te hostel za gostujuće znanstvenike i nastavnike. Ta je investicija vrijedna oko 35 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi početkom 2006. godine.

(Hina) xpp yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara