Početkom kolovoza započinje završna faza borbe za Plivu

Početkom kolovoza započinje završna faza borbe za Plivu

HRVATSKA agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je održala konferenciju za novinare na kojoj je objavila kako bi američki Barr trebao podnijeti zahtjev za preuzimanje Plive do 2. kolovoza, dok islandska tvrtka Actavis isto mora učiniti do 9. kolovoza.

Osim objave okvirnih rokova u kojima bi dioničari trebali podnijeti svoju ponudu za preuzimanje, Hanfa također objavljuje kako će zahtjev ponuditelja biti odobren u roku od 14 dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva, iako taj rok može iznimno biti produžen i na razdoblje od 30 dana.

U roku od 7 dana od dana zaprimanja rješenja kojim se odobrava objavljivanje ponude, ponuditelj mora objaviti ponudu za preuzimanje u dnevnim i Narodnim novinama.

Rok trajanja ponude je 30 dana od dana objave ponude za preuzimanje u novinama, a tijekom kojih će dioničari pohraniti dionice kod Središnje depozitarnje agencije (SDA).

O ukupnoj količini pohranjenih dionica javnost će biti dnevno izvještavana.

U roku od 14 dana nakon proteka roka za pohranu dionica SDA će obračunati iznos po kojemu ponuditelj mora izvršiti plaćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga slijedi objava konkurentske ponude, pri čemu će zahtjev za izmjenom postojeće ponude Barr i Actavis moći predati sedam dana prije isteka krajnjeg zakonskog roka za pohranu dionica, a taj je rok 60 dana od dana objave konkurentske ponude.

Dioničari pri tomu mogu vršiti opoziv te prihvat druge ponude.

Početak kolovoza bit će, po svemu sudeći, ujedno i početak završne faze bitke za Plivu.

Zanimljivo je i to da se dionicama Plive jučer trgovalo po cijeni od 802,01 kunu, pri čemu je to najviša cijena Plivinih dionica od 1996. godine, kada su uvrštene na Zagrebačku burzu.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara