početkom travnja mjuzikl "chicago"

Zagrebačko gradsko kazalište "Komedija" za početak travnja priređuje mjuzikl "Chicago", najavila je na današnjoj audiciji glumaca, pjevača i plesača za tu predstavu redateljica Dora Ruždjak Podolski.

"Riječ je o zahtjevnom mjuziklu budući da to djelo od izvođača traži podjednako dobro poznavanje glume, pjevanja i plesa", izjavila je Ruždjak Podolski, dodavši kako je taj mjuzikl ove sezone na programu po želji ravnatelja kazališta "Komedija".

Rekla je kako današnja audicija zahtijeva ogroman glumački potencijal te da se na audiciji među plesačima nisu pojavili anonimusi.

"U Zagrebu je mnogo dobrih plesača koji se tim poslom bave desetak i više godina te do sada nisu imali prilike svoje umijeće pokazati široj javnosti", rekla je.

Upitana hoće li današnja audicija postati praksom kazališta "Komedija", Ruždjak Podolski je izjavila da su se takve audicije i do sada održavale u tom kazalištu samo se o tome nije pisalo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjoj audiciji pristupilo je oko 150 kandidata, a po riječima koreografa Igora Barberića za predstavu će biti odabran ansambl od dvadesetak izvođača (za glavne i sporedne uloge).

Barberić je dodao i kako će za predstavu za glavne i sporedne uloge biti izabrani najbolji kandidati što znači da neće biti bitno jesu li članovi kazališta "Komedija" ili ne, a koji su audiciji pristupili jučer. Današnjoj audiciji pristupili su studenti, te plesači i pjevači amateri.

Odluku o kandidatima koji će nastupiti u mjuziklu donijet će Ocjenjivački sud, u sastavu redateljica Ruždjak Podolski, dirigent Dinko Appelt i koreograf Igor Barberić.

Mjuzikl "Chicago" prvi je put prikazan na Broadwayu u lipnju 1975. i od tada se neprestano prikazuje diljem svijeta, a pjesme "All That Jazz" i "Razzle Dazzle" postale su popularne i izvan krugova kazališne publike, zapisano je u programskoj knjižici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara