Počinje festival Zadar snova

Počinje festival Zadar snova

U ZADRU je jučer na konferenciji za medije predstavljen program 11. međunarodnog festivala suvremenog kazališta Zadar snova. Konferenciju je otvorio direktor festivala Kristijan Mičić u društvu pročelnice Ureda za kulturu Grada Zadra, gđe Branke Radman.

Publici je pripremljen bogat program sastavljen iz, grubo rečeno, dva dijela. Prvi je onaj kazališni koji će u periodu 7-14. 8. prezentirati 10 scenskih izvedbi, a drugi je četiri dana revije svjetskog kratkometražnog filma, koja počinje 9. i traje do 12. kolovoza.
7. 8. u Sv. Donatu, s početkom u 21:30, festival će otvoriti Oliver Frljić predstavom 'Miss Rice, puno prije geopolitike bila je glazba'. U naslovnim ulogama su renomirane hrvatske glumice Ana Karić, Senka Bulić i Nina Violić. Slijedeći dan, u Sv. Nikoli, u isti sat odigrati će se Buljanovo uprizorenje Heiner Müllerove adaptacije Opasnih veza - 'Kvartet' u izvedbi Ane Karić i Roberta Waltla.

Cabaret poslastica je na programu 11. 8. u Sv. Dominiku, 'Patty Diphusa, Ispovjedi porno dive' prema pričama Pedra Almodovara u produkciji Familije iz Ljubljane. Festival bilježi dvije kazališne premijere: Inner World Theatre: Medeja (by S&M Jurcer) i nastavak istraživanja na temu sedam smrtnih grijeha ljubljanske Via Negative, koja u svojoj šetoj godini priča o zavisti. 

Predstavu 'Ne kao ja' ostvarenu kroz radionice Via Negative, koje su se u organizaciji udruge Zalet održavale ove godine u Zadru, premijerno možete pogledati 13. 8. u Sv. Dominiku, u 21:30. 

Za kraj obratiti pažnju na 'Stanje br. 2' Pravdana Devlahovića, u produkciji BADco., 14. 8. Providurova palača 22:00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program prate i nezavisne produkcije lokalnih umjetničkih snaga: Sanja Petrovski i Zadarski plesni ansambl, Petra Hrašćanec i dance_lab collective te Mario Županović i Anđela Herenda.

Invazija kratkog filma, rezultat suradnje s organizatorima Tabor Film festival, donosi oko 30 filmskih naslova koji su se proteklih godina našli u konkurenciji Tabora. Izdvajamo filmove Jana Švankmajera, filmskog genija i jednog od najistaknutijih svjetskih redatelja i animatora, izbor iz baskijske proizvodnje kratkog filma zapažene po ostvarenim pobjedama na brojnim svjetskim festivalima, Cabaret Tabor - selekcija mjuzikala kratke filmske forme među kojima su Oskarom nagrađena West Bank Story iz 2006 i Zlatna palma 2003. prema odluci žirija za najbolji kratki film 'L'Homme Sans Tete' (Čovjek bez glave).

Sve projekcije odvijat će se u Sv. Donatu, 9-12. kolovoza. Događanja na festivalu emitirati će festivalski radio, powered by UKE, prvi slobodni nekomercijalni medij na ovim prostorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara