Počinje snimanje filma o Hendrixu

POČINJE snimanje filma o posljednjim danima Jimija Hendrixa, u režiji kontroverznog redatelja Paula Greengrassa, javlja u srijedu BBC.

Greengrass će snimiti film ´Cross Town Traffic´ uz pomoć 94.000 funti koje je filmu dodijelila Zaklada za razvoj britanskog filmskog vijeća.

Film u produkciji Elizabeth Karlsen, poznate po filmu ´Mali glasovi´, opisivat će posljednje Hendrixove dane u Londonu prije smrti u rujnu 1970. godine.

Greengrass je poznat po filmu ´Krvava nedjelja´ o ubojstvu 13 civila u Londonderryju 1972. godine.

Film je 2002. nagrađen Zlatnim medvjedom na festivalu u Berlinu, a dobitnik je i nagrade svjetske filmske publike na filmskom festivalu Sundance.

Filmsko vijeće ulaže, osim u ´Cross Town Traffic´, u niz projekata novih igranih filmova. Njegova je zaklada najveći razvojni fond ovakve vrste u Velikoj Britaniji.

Među financiranim projektima je drama ´The Dark´, adaptacija romana Simona Maginna o obitelji koja seli u Wales.

Znatniji iznos je izdvojen za ´Ghosthunters´, omladinski avanturistički film čija je radnja smještena u dvadesete godine 20. stoljeća.

Zaklada za razvoj će također djelomično financirati film ´Hunky Dory´ o učitelju glazbe koji sredinom 70-ih grupu raspuštene djece pokušava uključiti u futuristički rock projekt.

Među ostalim projektima su romantična komedija ´Mrs Ratcliffe´s Revolution´ i remake klasičnog britanskog horora ´The Witchfinder General´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara