Podignuta optužnica protiv generala Zagorca

Podignuta optužnica protiv generala Zagorca

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv umirovljenog generala Vladimira Zagorca, navodi se u priopćenju na internetskim stranicama DORH-a, gdje je Zagorec opisan samo kao "hrvatski državljanin V.Z. (1963.)".

Podsjetimo, Zagorec je optužen da je u svojstvu zaposlenika-dužnosnika Ministarstva obrane, a u kojem je bio ovlašten raspolagati sredstvima za kupnju oružja i opreme namijenjene obrani suvereniteta Republike Hrvatske, tijekom rujna 1993. godine od njemačkog državljanina Josepha Rotcheichnera preuzeo neutvrđenu količinu dragog kamenja kao garanciju za preuzeta devizna sredstva od Ministarstva obrane Republike Hrvatske u iznosu od 5.000.000,00 američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagorec je drago kamenje držao u sefu u svom uredu, ali nije ga nikad evidentirao u službenoj dokumentaciji pa je optužen da je namjeravao sebi "pribaviti znatnu imovinsku korist". Početkom 2000. godine kad je Zagorec razriješen dužnosti, dragulje nije razdužio već ih je iznio iz prostorija MORH-a. "Zadržavanjem dragulja okrivljenik si je pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 5.000.000,00 USD, oštetivši pritom za isti iznos proračun Republike Hrvatske", priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara