Podivljali psi pokraj Poljuda izgrizli dvojicu dječaka

DVA DJEČAKA ozlijeđena su nakon što su ih na livadi sa južne strane Hajdukova stadiona napali  podivljali psi. 14-godišnjaci Toni Bošković i Hrvoje Leskur gledali su trening koji  se održavao na Hajdukovom pomoćnom igralištu kada su ih zaskočila dva podivljala psa, rotvajler i vučjak.

Toni je zadobio ugrize na lijevoj podlaktici i lijevoj potkoljenici, a njegov prijatelj Hrvoje na lijevoj nadlaktici, desnoj potkoljenici i bedru lijeve noge, piše Slobodna Dalmacija.

U vrijeme napada, vlasnik životinja bio je u blizini, ali je nakon nemilog događaja pobjegao s lica mjesta. Policija za njim još uvijek traga. Na livadi gdje se napad dogodio bilo je mnoštvo ljudi, no unesrećenim dječacima u pomoć je priskočio samo instruktor iz autoškole, koji je pse otjerao tukući ih plastičnom šipkom.

"Mene je napao vučjak, a rotvajler je bio iza njega. Ugrizao me za lijevu nogu i počeo vući. Jako sam se bojao i vikao sam upomoć. Tada je sa šipkom dotrčao taj čovjek iz autoškole da mi pomogne. Vučjak me onda ugrizao za ruku. Pomislio sam da ću se ubiti ako me ne prestane gristi, jer je bilo jezivo i nisam ništa vidio nego samo zube. Moji prijatelji počeli su bježati i mislim da me to spasilo, jer su psi potrčali za njima." - novinarima je ispričao Toni Bošković.

Tonijev prijatelj Hrvoje također je pokušao pobjeći, ali su ga psi brzo sustigli i bacili na tlo. Od daljnjih ugriza također ga je spasio instruktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vučjak me je pokušao ugristi za lice, no tada sam ga udario i tako sam to izbjegao." - kazao je Hrvoje.

Majka Tonija Boškovića neizmjerno je zahvaln heroju instruktoru koji je djecu odveo u bolnicu, ali je i ogorčena mirnoćom ostalih ljudi koji su se našli na licu mjesta.

"Nevjerojatno je da nitko od njih ništa nije poduzeo da pomogne." - kazala je Lada Bošković.

"O psima ne znamo ništa, jesu li zdravi i cijepljeni protiv bijesnoće. Djeca su primila tetanus i piju antibiotike, ali su rane ostale otvorene. Vlasnik životinja je jedan sijedi čovjek koji je jednostavno upalio automobil i pobjegao. Ja ga osobno molim da se javi na broj mobitela 091 5884614 kako bi nam barem rekao jesu li psi cijepljeni." - zabrinuto je dodala majka jednog od unesrećenih dječaka.

D.R.
Foto: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara