Pododbor za ljudska prava raspravljao o navodnom mobingu pravobraniteljice Lukač Koritnik

Saborski Pododbor za ljudska prava raspravljao je danas o međuljudskim odnosima u Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova s obzirom na nedavne medijske napise u kojima je četvero djelatnika optužilo pravobraniteljicu Gordanu Lukač Koritnik za psihičko zlostavljanje, odnosno mobing.

Rasprava je trajala oko tri sata tijekom kojih su saslušani pravobraniteljica i četvero djelatnika. Nakon razgovora sa članovima Pododbora oni nisu bili ovlašteni davati nikakve izjave.

Predsjednica Pododbora Dorotea Pešić Bukovac (IDS) izjavila je kako je zadaća tog tijela prikupiti sve relevantne informacije o cijelom slučaju i predloži zaključke o kojima će zatim raspravljati Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Odbor za ravnopravnost spolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je da je Pododbor reagirao na predstavku u kojoj zaposlenici traže osnivanje nezavisnog tijela koje će raspravljati o međuljudskim odnosima u Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova.

Pododbor je pozvao zaposlenike na dostavu pismenih očitovanja o kojima će zatim zatražiti očitovanje pravobraniteljice.

Ona se danas nije željela izjasniti o konkretnim optužbama, rekavši da ne zna za što ju se optužuje, kazala je Pešić Bukovac.

Pododbor danas nije raspravljao o otkazu koji je u Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova nedavno dala Vesna Kesić, danas vanjska članica Odbora za ljudska prava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara