Pojačane preventivne sigurnosne mjere na Balkanu uoči olimpijade u Grčkoj

NAKON nedavnih nemira na Kosovu i terorističkog napada u Madridu, u zemljama jugoistočne Europe dodatno su pojačane preventivne sigurnosne mjere radi sprečavanja mogućih incidenata u Grčkoj za vrijeme Olimpijskih igara ovog ljeta u Ateni, potvrdili su u srijedu međunarodni dužnosnici angažirani u BiH koji su željeli ostati anonimni.

Grčke vlasti nedavno su od NATO-a zatražile pomoć u osiguravanju ljetnih Olimpijskih igara u Ateni.

Prema tvrdnjama zapadnih dužnosnika, posebna pozornost usredotočena je na sigurnosno "pročešljavanje" Bosne i Hercegovine za koju se sumnja da bi mogla biti utočište skupina spremnih za organiziranje novih terorističkih akcija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usmjeravanje sigurnosnih reflektora na BiH, kako se objašnjava, pojačano je nakon tvrdnji talijanskog tiska da su u kampu u Zenici tijekom rata uvježbavani mudžahedini koji su prešli u Španjolsku.

Ovo otkriće talijanskih medija uslijedilo je nakon nedavnog masakra u Madridu u kojem je poginulo gotovo 200 osoba.

Osim Bosne i Hercegovine osobita pozornost uoči ljetne Olimpijade usmjerena je na Grčkoj susjedne zemlje: Makedoniju i Albaniju, rekli su međunarodni dužnosnici. Objasnili su kako se za te dvije zemlje također sumnja da bi u njima sklonište mogle naći skupine koje bi predstavljale eventualnu prijetnju Olimpijadi u susjednoj Grčkoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara