Pokopan Marko Sliško

MARKO SLIŠKO (52), za čije prošlotjedno ubojstvo policija pretpostavlja da je profesionalno pripremano i izvedeno, pokopan je danas na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Pokopu Marka Sliška, kojega je u širem središtu Zagreba usmrtio nepoznati ubojica za kojim policija traga, prisustvovalo je, uz članove obitelji, oko 500 ljudi.

M. Sliško pokopan je u istu grobnicu gdje i njegov brat Vjeko, jedan od navodnih šefova zagrebačkog podzemlja ubijen u ožujku 2001. u središtu Zagreba.

Sprovod je nadgledala policija, a prema svjedočenju prisutnih novinara snimala ga je videokamerama i fotoaparatima.

Operativni analitičar zagrebačke policije Davor Tor izjavio je Hini u telefonskom razgovoru da su poduzete ´potrebne mjere i radnje´ radi kriminalističke obrade i ´nesmetanog´ održavanja pokopa´.

Dužnosnici policije izjavili su nakon ubojstva da postoji mogućnost da je M. Sliško žrtva organiziranog kriminala te da se kretao u zagrebačkom kriminalnom miljeu. Policija je ostavila otvorenom mogućnost i drugih motiva ubojstva - od imovinskih odnosa do nekoliko verzija osvete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marko Sliško ubijen je 23. siječnja u 18,15 sati u širem središtu Zagreba, nedaleko Autobusnog kolodvora. Nepoznati ubojica, za kojim policija traga, ispalio je u njega više hitaca iz neposredne blizine.

U dosadašnjoj kriminalističkoj obradi policija je, kako se neslužbeno doznaje, saslušala više od 100 osoba, a prema riječima ministra Lučina istraga se vodi na širem području Hrvatske, a ne samo u Zagrebu.

Marko Sliško, stariji brat Vjeke kojega se smatralo ´kraljem poker automata i vođom jednog zagrebačkog kriminalnog klana, bio je vlasnik hotela ´Sliško´ ispred kojeg je i ubijen.

Krajem 80-tih godina bio je svjedok na suđenju tzv. albanskoj mafiji u Zagrebu, a nakon ubojstva brata Vjeke, svjedočio je na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji. U javnosti je za bratovo ubojstvo optuživao sigurnosne službe, jednog visokog policijskog dužnosnika, te nepravomoćno oslobođene iz postupka tzv. zločinačkoj organizaciji.

Mediji su pratili i sporove M. Sliška s Vjekinom udovicom Danijelom oko bratove ostavštine te s njezinim novim suprugom Draženom Golemovićem zbog klevete.

Ubojstvo Marka Sliška jedno je od 15 ubojstava na zagrebačkom području koja su počinjena u obračunima kriminalnog podzemlja, pišu mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara