Pokrenuta inicijativa za gradnju spomenika vatrogascima stradalim na Velikom Kornatu

U ORGANIZACIJI Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije pokrenuta je akcija izgradnje spomenika u čast dvanaestorice vatrogasaca koji su smrtno stradali tijekom gašenja požara na Velikom Kornatu.

Tajnik županijske Vatrogasne zajednice Jordan Žaja, potvrdio je pokretanje inicijative za postavljanje spomenika na mjestu stradavanja vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Žaja je kazao kako će s idejom o postavljanju spomenika biti upoznate obitelji stradalih vatrogasaca te će se sve radnje oko postavljanja spomenika obavljati u dogovoru s njima.

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije za podizanje spomenika zatražit će mišljenje i suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja te Ministarstva kulture, budući da se otok Kornat nalazi u sastavu Nacionalnog parka Kornati.

Zasad je od strane šibensko-kninske županijske vatrogasne zajednice za početak akcije podizanja spomenika osigurano 50.000 kuna.

Šestorica vatrogasaca 30. kolovoza preminula su od posljedica teških opeklina zadobivenih u požaru dok su još šestorica vatrogasaca preminuli narednih dana u bolnicama u Splitu i Zagrebu. Tragediju je preživio samo jedan vatrogasac, 23-godišnji Frane Lučić koji se oporavlja u KBC Split.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara