Polančec: Veći utjecaj na gospodarstvo od posljednjih ubojstava imati će financijska kriza

Polančec: Veći utjecaj na gospodarstvo od posljednjih ubojstava imati će financijska kriza

DAMIR POLANČEC, potpredsjednik Vlade, izjavio je danas da će  od nedavnih ubojstava u Zagrebu na ulazak Hrvatske u EU i na pogoršanje gospodarskih pokazatelja, više utjecati financijska i gospodarska kriza, dodavši da se ne može ignorirati tu činjenicu i reći da ona neće imati utjecaja.

"Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno sa svim drugim službama represivnog aparata mora raditi svoj posao i ja sam uvjeren da oni taj posao rade dobro i odgovorno i da će se ova nemila događanja razriješiti i da će oni koji su ih uzrokovali završiti tamo gdje im je mjesto" rekao je Polančec.

Polančec upozorava da svijet i život ne mogu stati te da moramo razgovarati o budućim ulaganjima u Hrvatskoj, kako osigurati što je moguće veći iznos izravnih stranih ulaganja, posebice u greenfield investicije, jer nakon ove financijske krize svi ćemo se u okruženju boriti za isti kapital iz istih izvora te da već danas moramo znati kako odgovoriti na takav izazov i novoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade je izrazio uvjerenje da će hrvatski gospodarski rast u ovoj godini, "usprkos svim zadnjim događanjima", biti između 4 i 4,5 posto, kao što je iz Vlade najavljivano i početkom godine.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara