Polaznici Ratne škole posjetili Vojni ordinarijat

POLAZNICI sedmog naraštaja Ratne škole HV "Ban Josip Jelačić" posjetili su danas Vojni ordinarijat, što im je, uz obilazak zagrebačke katedrale i razgledavanja katedralne riznice, u godišnjem programu školovanja, priopćeno je iz Vojnog ordinarijata.

Dvadesetak polaznika, na čelu sa zapovjednikom Ratne škole brigadirom Mladenom Barkovićem, pozdravio je vojni biskup Juraj Jezerinac. On je rekao kako je važno da se budući obnašatelji najodgovornijih dužnosti u Oružanim snagama detaljnije upoznaju s Vojnim ordinarijatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vojni je biskup također istaknuo važnost skrbi za duhovni profil hrvatskih časnika, jer, rekao je, osim profesionalne zrelosti, i duhovna izgrađenost uvijek resila hrvatskog časnika tijekom povijesti.

"Samo takve, časne i duhovno jake osobe svojim životom najbolje svjedoče i postaju uzori mladima", rekao je.

Generalni vikar Josip Šantić goste je upoznao s poviješću, ustrojem i radom Vojnoga ordinarijata. Razjasnio im je pojedinosti oko jurisdikcije vojnoga ordinarija i specifičnosti vojno-redarstvene pastoralne skrbi te kriterije po kojima netko ulazi pod vlast upravljanja vojnoga biskupa, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara