Policajac osumnjičen da je primao mito od kriminalaca

POLICAJAC Policijske uprave koprivničko-križevačke Z. M. osumnjičen je da je primao mito u zamjenu za neprovođenje kriminalističke obrade protiv osoba osumnjičenih za gospodarski kriminal "težak" oko tri milijuna kuna, izvijestio je danas MUP, ne otkrivajući identitet 45-godišnjeg policajca.

Osumnjičeni policajac udaljen je s dužnosti nakon kriminalističke obrade koju je proveo Odjel za unutarnju kontrolu u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), kaže se u priopćenju MUP-a.

Navodno korumpiranog policajca sumnjiči se da je, od ožujka do studenoga prošle godine, tražio novac i "drugu korist" od osoba protiv kojih je pokrenuta kriminalistička obrada u predmetima gospodarskog kriminaliteta, a za uzvrat protiv njih nije poduzimao policijske izvide i podnosio kaznene prijave.

U MUP-u kažu da su nakon oduzimanja njegovih spisa utvrdili da su osobe, protiv kojih nije ništa poduzeo, nastavile s prijevarama i krivotvorenjem dokumentacije pomoću koje su dizali gotovinske kredite i robu. Policija ih je u suradnji s USKOK-om prijavila da su na području policijske uprave u kojoj je radio osumnjičeni policajac počinili više kaznenih djela "teških" oko tri milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP u priopćenju ne kaže koliko je osoba prijavljeno, od koliko njih je policajac primio mito i koja je vrijednost tog mita, odnosno što je sve dobio za svoje usluge.

Prema podacima MUP-a, lani su kazneno prijavljena 162 policajca za 232 djela, a godinu ranije njih 131 za 186 kaznenih djela.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara