Policajac sudjelovao u prometnoj nesreći, a nije ju prijavio

UPRAVLJAJUĆI službenim policijskim vozilom, službenik Policijske uprave zagrebačke danas oko podne sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđen pješak, ali nesreću nije prijavio, već se udaljio s mjesta događaja, priopćila je večeras Policijska uprava zagrebačka.

U priopćenju se navodi kako je na desnu stranu vozila policijskog službenika (1965.), koje se kretalo Branimirovom ulicom u smjeru sjevera, na raskrižju s Kružićevom ulicom u zoni pješačkog prijelaza naletio pješak, hrvatski državljanin, rođen 1965. godine. Pješak je od udarca pao na kolnik, a vozač automobila zaustavio se i ponudio mu da ga preveze u zdravstvenu ustanovu ili na kućnu adresu.

Pješak se u međuvremenu dignuo, ali je pomoć odbio, nakon čega su se obojica udaljila s mjesta događaja, priopćila je zagrebačka policija.

Naknadno, oko 13,20 sati, brat ozlijeđenog pješaka prijavio je policiji prometnu nesreću, pa je slijedom dojave policija utvrdila sudionike nesreće i na mjestu događaja obavila očevid.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni pješak naknadno je zatražio liječničku pomoć te je utvrđeno da je zadobio tjelesnu ozljedu.

Tijekom očevida policija je u razgovoru s očevicem nesreće utvrdila da je pješak prelazio preko pješačkog prijelaza u vrijeme dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo.

Očevidom je također utvrđeno da su semafori u trenutku nesreće radili automatski i ispravno, pa će protiv pješaka biti podnesena prekršajna prijava zbog prelaska kolnika na crveno svjetlo.

Protiv policijskog službenika bit će podnesena prekršajna prijava zbog neprijavljivanja prometne nesreće kao i neostanka na mjestu prometne nesreće radi obavljanja očevida. Protiv njega će se poduzeti i odgovarajuće stegovne mjere, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara