Policajac u Novalji turista prevario za 500 kuna

Policajac u Novalji turista prevario za 500 kuna

Ilustracija: 123rf

POLICIJSKI službenici PU ličko- senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim kolegom iz Čepina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe i ovlasti pri čemu je turista oštetio za 500 kuna.

Njega se sumnjiči da je, objavila je poilicija, 25. lipnja 2016. godine u Novalji kao policijski službenik naplatio cjelokupan iznos novčane kazne državljaninu Australije za počinjeni prekršaj nenošenja zaštitne kacige, a da nije primijenio članak 245. Prekršajnog zakona (plaćanje polovine iznosa na licu mjesta počinjenja prekršaja), i to tako da je cjelokupan novčani iznos od tisuću kuna naveo na potvrdi koja se uručuje građaninu, a polovičan iznos od 500 kuna na potvrdama koje idu uz izvješće i ostaju u bloku, čime je ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenjem načelnika Policijske uprave ličko-senjske on je udaljen iz službe, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara