Policajac ubio psa koji je ugrizao Zagrepčanku

NEOBIČAN događaj razbio je mir ranog nedjeljnog poslijepodneva na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju gdje je skupina pasa lutalica napala 49-godišnju Zagrepčanku. Žena je u napadu zadobila ugrize u lijevu potkoljenicu, no drugih ozljeda na sreću nije bilo.

Kako je u ponedjeljak na redovitoj tiskovnoj konferenciji za novinstvo izvijestila Policijska uprava zagrebačka (PUZ), hrvatska državljanka (1957.) napadnuta je u nedjelju oko podne u Mirogojskoj cesti gdje su ju prilikom prelaska ceste napala četiri psa.

Hodajući prema Remetskoj cesti 49-godišnjakinja je primijetila da ju slijede psi zbog čega se dala u bijeg pred bijesnim životinjama. Psi su nesretnicu lavežom prisilili na to da spas potraži na obližnjoj ogradi na koju se pokušala popeti, međutim u tome nije sasvim uspjela te je zadobila nekoliko ugriza u lijevu potkoljenicu.

Njezine povike upomoć čuo je građanin koji je o događaju obavijestio policiju. Dolaskom policajaca na mjesto događaja iz obližnje su šume istrčala četiri psa, od kojih je jedan odgovarao njezinom opisu, i koji se zatrčao prema policajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je jedan policajac izvukao službeni pištolj, uvjerio se da u blizini nema osoba niti vozila i ispalio hitac u psa koji je od ispaljenog metka uginuo, priopćila je PUZ.

Tijekom napada pasa hrvatska je državljanka lakše ozlijeđena i liječnička joj je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Rebro.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara