Policija i dalje intenzivno traga za Petračem

POLICIJA i dalje intenzivno traga za Hrvojem Petračem, no još uvijek nije izdan nalog za raspisivanje međunarodne tjeralice, izjavio je za Hinu, nakon danas održanog sastanka predstavnika policije, USKOK-a i Državnog odvjetništva, glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dodao je kako to ne znači da (u međuvremenu) MUP nije mogao Interpolu dati operativne podatke.

Na tom sastanku su se koordinirale daljnje aktivnosti vezane uz cijeli slučaj, rekao je Mehun, te dodao kako je bilo i razgovora o napisima u medijima o tom slučaju proteklih dana.

Zaključeno je da ti dokumenti nisu dospjeli u medije ni iz policije i USKOK-a, niti iz Državnog odvjetništva, no da je u cijeli slučaj uključen vrlo širok krug ljudi, pa je moguće da su dobiveni iz nekih drugih izvora.

U skladu sa zakonom, još u fazi istrage, sve stranke obuhvaćene predmetom imaju pravo uvida u spis i on je na taj način u određenom smislu bio javan, rekao je Mehun. Nije želio špekulirati u kojoj je mjeri objavljivanje pojedinih dokumenata u medijima ugrozilo istragu, no napomenuo je da su ti dokumenti, odnosno podaci "objavljeni kada Petrača u Hrvatskoj najvjerojatnije (više) nema, odnosno kada je on nedostupan policiji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) jučer je objavilo da se traga za Hrvojem Petračem zbog sumnje da je bio umiješan u nedavnu otmicu maloljetna sina generala Vladimira Zagorca.

Objavivši samo inicijale osumnjičenika, MUP je u sinoćnjem priopćenju istaknuo da su za Petračem, koji je nedostupan tijelima kaznenog progona, poduzete "opsežne mjere traganja", te da je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) protiv njega podnio posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave.

Zbog otmice maloljetnog Tomislava Zagorca policija je 1. ožujka sudu sprovela šestoricu osumnjičenika, među kojima i Novicu Petrača, sina Hrvoja Petrača, a trojica pripadnika navodne zločinačke organizacije osnovane radi otmica još su bijegu.

USKOK i policija tvrde da je navodna zločinačka organizacija, koju je osnovao odbjegli Ivan Mateković, planirala otmice djece još nekih hrvatskih poslovnih ljudi. Protiv deveteročlane skupine pokrenuta je istraga, a uhićenima je određen pritvor.

Nakon toga su neposrednom koordinacijom policije, državnog odvjetništva i USKOK-a prikupljene obavijesti i dokazi na temelju kojih se osnovano sumnja da je u počinjenje navedenih kažnjivih djela bio umiješan i H.P., ističe se u MUP-ovu jučerašnjem priopćenju i dodaje da je zbog toga pretraženo više stambenih objekata, poslovnih prostora i automobila u vlasništvu ili u uporabi osumnjičenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara