Policija ima tragove, ali potraga za Koradom zasad bez rezultata

Policija ima tragove, ali potraga za Koradom zasad bez rezultata

INTENZIVNA policijska potraga za odbjeglim generalom Ivanom Koradom zasad nije dala željene rezultate, odnosno general Korade još nije pronađen.

Cilika Hudić i njen unuk ubijeni jer su vidjeli likvidaciju Franje Kosa?

Policajcima izdana naredba da ne smiju pucati: Dovedite Koradu živoga!

Nećak ubijenog Franje Kosa: Moguće je da je Korade uistinu ubojica

Odvjetnik Željko Olujić jutros nije imao novih informacija o generalu Koradi koji mu se, unatoč jučerašnjem javnom pozivu, ipak nije javio. Olujić se nada da će mu se Korade ipak javiti i ponavlja kako će učiniti sve da mu omogući mirnu i sigurnu predaju policiji.

Upitan o mogućnosti da eventualni sraz policije i generala Korade bude koban za njegovog klijenta, Olujić kaže kako je teško procijeniti  što će se dogoditi te dodaje kako ipak zbog atmosfere koja je stvorena i činjenice da se radi o brutalnim ubojstvima četiriju osoba postoji mogućnost tragičnog ishoda.

Policija ima tragove, ali iz operativnih razloga šuti o njima

Glasnogovornik Ravnateljstva policije rekao je za Index kako zasad nema ništa novo u pogledu potrage za generalom, odnosno policija i dalje nastavlja s mjerama intenzivnog traganja i prikupljanja podataka koji mogu dovesti do pronalaska i uhićenja počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalisti navodno imaju neke tragove o kojima Borovec nije mogao govoriti, a navodno policiji je na raspolaganju i krunski svjedok kojeg se povezuje s ubojstvima i važan je za daljnju istragu. Također policija za sada ne želi otkriti njegov identitet.

Policija na širem području Velike Veterničke i dalje pretražuje teren sa ciljem pronalaženja odbjeglog generala kojeg u četvrtak poslijepodne nije zatekla na njegovoj adresi prebivališta.

Policiju zanimaju generalova saznanja o ubojstvima

Generala policija zasad ne sumnjiči za ubojstva 62-godišnje Cecilije Hudić, njenog 15-godišnjeg unuka Gorana Hudića i njezinog susjeda 63-godišnjeg Franje Kosa te 36-godišnjeg Davora Petriša, bivšeg vojnog policajca i Koradinog prijatelja i suradnika.

Jučer cijeli dan oko 500 policajaca uz pomoć helikoptera sudjelovalo je u potrazi za Koradom, a MUP je jučer ujutro na svojim internetskim stranicama objavio i tjeralicu za njim.

Kao razlog potrage navedeno je "obavljanje obavijesnog razgovora na okolnosti kaznenog djela teško ubojstvo". Policija naime vjeruje kako Korade ima saznanja vezana uz ubojstva koja su se u noći sa srijede na četvrtak dogodila u Velikoj Veterničkoj i Vitešincu, a koja bi mogla pomoći u otkrivanju ubojice.

I.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara