Policija istražuje uzroke požara u vranskom Ornitološkom rezervatu

DJELATNICI zadarske Policijske uprave istražuju uzroke požara u Ornitološkom rezervatu u Parku prirode "Vransko jezero" s obzirom na to da su u javnosti izražene sumnje da je požar podmetnut, rekla je danas glasnogovornica PU-a.

Policija će obaviti razgovore s nekolicinom mještana Vrane, ali i s djelatnicima Parka prirode na Vranskom jezeru, kako bi se utvrdili uzroci požara, rekla je glasnogovornica PU-a Sandra Poljak-Jurinčić.

U požaru što se dogodio noću s ponedjeljka na utorak izgorjelo je oko 90 posto rezervata obrasla tršćakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Službenih procjena šteta nastalih u požaru još nema.

Ravnatelj Parka prirode "Vransko jezero" Gojko Pintur rekao je da su u požaru uginule tisuće ptica, a da će se još teže posljedice požara tek vidjeti u tijeku zime jer je oko 130 tisuća ptica izgubilo prirodno stanište. U parku inače obitava 226 vrsta ptica.

Milivoj Kurtov, načelnik pakoštanske općine u sastavu koje je Vrana, izjavio je da od policije očekuje temeljitu istragu.

"Dok ne bude rezultata istrage, ne mogu reći je li požar podmetnut ili nije, a ako jest podmetnut, je li to učinjeno nehotice ili ne. Nepotrebno je unaprijed optuživati mještane Vrane za namjerno izazivanje požara", rekao je Kurtov.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara