Policija neće sankcionirati Keruma zbog bahatog parkiranja Ferrarija pred Banovinom

Policija neće sankcionirati Keruma zbog bahatog parkiranja Ferrarija pred Banovinom

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Index

SPLITSKA policija neće sankcionirati gradonačelnika Željka Keruma, koji je prošlog petka bahato parkirao Ferrari F599 Fiorano pred Banovinu. Crvena zvijer ostavljena je pred rampom i prometnim znakom o zabrani prometovanja. Mnogima se učinilo da to nije mjesto za parkiranje, a čudili su se i kako nije reagirala policija te, inače prilično revna, pauk-služba. 

Znak je bio ispred Ferrarija?!

U policiji su razgledali snimljene materijale te zaključili da Kerumov Ferrari nije bio u prekršaju. "Ne radi se o parkiranju vozila u zabranjenom smjeru, jer se prometni znak zabrane prometa za sva motorna vozila nalazi ispred parkiranog vozila. Na dijelu ulice ispred Gradskog poglavarstva postoje ulazno-izlazne rampe pod nadzorom zaštitarske službe, a promet je dopušten samo vozilima s dozvolom. Radi se o prometnici s posebnim režimom prometa koji utvrđuje Grad Split kao korisnik", glasi zaključak stručnjaka za promet u splitskoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti je da je Fiorano ostavljen u zabranjenom smjeru, koji je reguliran upravo prometnim znakom koji se nalazi pred Kerumovom jurilicom. Znak je tu jer je to početak ulice pa je nejasno kamo bi ga trebalo premjestiti da zahvati i tih pet metara, koji su Kerumu bili dovoljni da vješto uparkira najnoviju igračku.

Kerumov napredak: Spyder pred Periskom, Fiorano pred Banovinom

Bahatost u prometu Kerumu, inače, nije ništa novo. Svog plavog Ferrarija F430 Spyder, kupljenog na nećakovu braniteljsku povlasticu, danima je ostavljao pred trgovinom Periska, ni 100 metara od sjedišta splitske policije i Prekršajnog suda. Ništa nije pomoglo ni što bi pokraj Kerumova bolida prošle osobe koje su morale reagirati po službenoj dužnosti, tj. policajci na motociklu.

Kao što je mogao nekad, kad je bio tek uspješan poduzetnik, može pogotovo sada, kad se nalazi na čelu grada. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara