Policija o stanju sigurnosti u Istri u 2005. godini

Načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac izvijestio je danas novinare da je stanje sigurnosti u Istarskoj županiji u 2005. bilo znatno povoljnije nego godinu ranije, ali je zabilježen veći broj prometnih nesreća s poginulim osobama.

Po njegovim riječima, lani je na istarskim prometnicama u 37 nesreća poginulo 45 osoba što je sedam više nego 2004. godine.

S obzirom na to da je od 45 poginulih osoba njih čak 11 smrtno stradalo duž 33 kilometra dionice Istarskog ipsilona, odnosno od Kanfanara do tunela Učka, načelnik Kozlevac je rekao da će istarska policija od koncesionara na toj dionici zatražiti promjenu vertikalne i horizontalne signalizacije u cilju smanjivanja brzine.

Načelnik Odjela krim policije PU istarske Dragutin Cestar izvijestio je novinare da su prošle godine u Istri zabilježena 7624 kažnjiva djela, što je osam posto manje nego u 2004. te da je učinkovitost rješavanja tih djela oko 52 posto. Prošle je godine, dodao je on, smanjen broj teških krađa za 13 posto, krađa za 1,7 posto, razbojstava za 39 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da su lani u Istri zabilježena i tri ubojstva koja su razriješena te pet pokušaja ubojstva

Odgovarajući na pitanje novinara, načelnik Cestar je rekao kako još uvijek nije utvrđen idenitet osobe koja je prije osam dana u karboniziranom stanju pronađena u spaljenom "fiatu cromi", ali da sve okolnosti ukazuju da nije riječ o ubojstvu, već o nesretnom slučaju.

(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara