Policija objavila fotografije osumnjičenih za napade

LONDONSKA policija je objavila snimke "skinute" sa sigurnosnih kamera na kojima se vide četvorica muškaraca koje policija traži u vezi s neuspjelim bombaškim napadima koji su se dogodili u četvrtak u Londonu.

Kako javlja BBC, prema posljednjim navodima londonske policije, eksplozivne naprave korištene u napadima u četvrtak izrađene su u kućnoj radinosti.

Šef londonske policije Ian Blair izjavio je da je akcija vezana uz terorističke napade u Londonu najveća operacija u koju se dosad upustila engleska policija.

Scotland Yard je javio da je jedna osoba uhićena kod postaje Stockwell u južnom Londonu. Osoba se dovodi u vezu s Londonskim terorističkim napadima.

Nakon napada ulice Londona su puste, dijelovi transportne mreže su zatvoreni, uključujući autobusne linije i neke linije londonske podzemne željeznice.

Podsjetimo, skupina povezana s al-Qaedom preuzela je u petak preko Interneta odgovornost za najnovije eksplozije u londonskom prometnom sustavu. Vjerodostojnost priopćenja skupine u kojem preuzima odgovornost još nije potvrđena.

Skupina Brigade Abu Hafs al Basri preuzela je odgovornost i za bombaške napade u Londonu 7. srpnja u kojima su poginule 52 osobe te četiri bombaša samoubojice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara