Policija omogućila Gotovinin bijeg izdavši mu lažnu putovnicu?

ANTE GOTOVINA je u srpnju 2001. godine iz Hrvatske pobjegao uz pomoć zagrebačke policije, koja mu je iste godine izdala lažnu putovnicu, piše splitski tjednik Feral Tribune.

Najnovije informacije o Gotovininom bijegu, piše "Feral", dolaze iz krugova obavještajaca koja posljednja tri mjeseca rade na rješavanju njegovog slučaja.

Lažna putovnica koju je Gotovini izdala zagrebačka policija, potiče iz "paketa" od gotovo 3000 hrvatskih putovnica koje su 1999. misteriozno nestale iz hrvatskog veleposlanstva u Mostaru, a putovnicu je, piše Feral, pravovaljanom učinio jedan djelatnik PU zagrebačke protiv kojeg bi ovih dana trebao biti pokrenut kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje splitski tjednik, najnovije informacije o Gotovininom bijegu iz Hrvatske potvrđuju teze glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, koja tvrdi da je bivša koalicijska vlast omogućila bijeg optuženom hrvatskom generalu.

MUP-ov glasnogovornik Zlatko Mehun rekao je za Jutarnji list da "hrvatska policija i sigurnosne službe poduzimaju niz provjera o navodnom postojanju lažne putovnice kojom bi se koristio Ante Gotovina".

"U interesu istrage ne možemo u javnost izlaziti s bilo kakvim detaljima, a rezulatati provjera bit će proslijeđeni Državnom odvjetništvu" - prenosi "Jutarnji" Mehunovu izjavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara