Policija podnijela kaznenu prijavu protiv Mije Penića

ZAGREBAČKA policija je podnijela kaznenu prijavu protiv kuhara iz Caritasovog doma u Brezovici, Mije Penića, inače osumnjičenog za bludnje radnje nad štićenicima Doma. Nakon što je policija provela dodatnu kriminalističku obradu nad Penićem, bivši je kuhar i službeno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Policija osnovano sumnja da je 28-godišnji Penić 1997. godine bludničio i zadovoljavao pohotu pred maloljetnim djetetom koje je tada živjelo u Caritasovom domu u Brezovici. Maloljetnica je tada imala svega 13 godina, a policija nije otkrila na kojim temeljima je protiv Penića pokrenuta kaznena prijava.

Penića se do sada teretilo da je nad štićenicom doma počinio spolne radnje izjednačene sa silovanjem. Na te sumnje Penić se nije očitovao, već se odlučio braniti šutnjom.

Dnevnik je nakon višesatne policijske pretrage pronađen u kući ravnateljice Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše koja je u medijskim istupima tvrdila da je dnevnik samo vidjela, ali ne i čitala i odnijela kući. Brajši je nakon pretrage u kući pozlilo, pa je završila u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mediji već dulje vrijeme nagađaju o mogućoj prijavi protiv Brajše zbog neprijavljivanja, odnosno prikrivanja zlostavljanja u Brezovici za koja je osumnjičen 52-godišnji bivši domar, a nakon uhićenja bivšeg kuhara nagađa se da će Brajša biti kazneno prijavljena zbog pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

S druge strane, neki, a među njima i odvjetnik Silvije Degen koji zastupa Caritas, nagađaju da do kaznenog progona Brajše neće doći jer je u svim navedenim slučajevima nastupila zastara.

Uz bivšeg domara i kuhara kazneni je postupak za "slučaj Brezovica" do sada pokrenut i protiv pet odgojiteljica, među kojima su i tri časne sestre. Njih se sumnjiči da su zanemarivale i zlostavljale štićenike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara