Policija pokrenula istragu u vezi s nesrećom u Ledeniku

ZADARSKA policija provodi istražne radnje u vezi s teškom prometnom nesrećom koja se dogodila 28. srpnja u tunelu Ledenik, na autocesti Zagreb-Split, u kojoj su poginule četiri osobe, doznaje se danas od istražnog suca Županijskog suda u Zadru, Vladimira Mikolčevića.

Od policije se očekuje izvješće, odnosno izlist dolaznih i polaznih poziva s mobitela, kojega je toga dana koristio vozač tegljača Miljenko Stričak, dodao je istražni sudac.

Vozač Stričak je u tunelu Ledenik u punoj brzini tegljačem udario u osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje je bilo ispred njega, a u kojemu su bile četiri osobe, dvije majke i dvoje njihove djece, usmrtivši ih na mjestu nesreće.

Istražni sudac Mikolčević napomenuo je kako se izlist podataka s mobitela vozača tegljača može pokazati korisnim.

Također navodi kako je pronađena kutija tahografa, ali nije pronađen listić u kutiji od toga dana, koji bi sadržavao podatke o brzini vožnje tegljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nesreće kutija tahografa bila je razbijena na mjestu događaja, zajedno s ostalim razbijenim dijelovima automobila. Tu su bili vatrogasci koji su, koristeći svoja sredstva prekrili pjenom sve komade, a istražni sudac je tada odredio da se sve pokupi i izolira. Pronađeno je najprije kućište tahografa, nedostajao je poklopac koji je kasnije također pronađen, ali nema listića od toga dana", ističe istražni sudac Mikolčević.

Ozljeđeni vozač tegljača Miljenko Stričak i dalje je u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici. Još nije odabrao odvjetnika te mu je određen odvjetnik po službenoj dužnosti, napominje istražni sudac Mikolčević.

U Policijskoj upravi zadarskoj su potvrdili da od jučer traje interna kontrola policijskih postupaka u vezi s tom prometnom nesrećom. Ravnateljstvo MUP-a poslalo je tročlanu ekipi u Policijsku upravu zadarsku koja od jučer istražuje je li u tom slučaju policija obavila sve zakonom propisane radnje.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara