Policija privela dvojicu ucjenjivača koprivničkih gospodarstvenika

Policija privela dvojicu ucjenjivača koprivničkih gospodarstvenika
POLICIJA je danas istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici privela dvije osobe pod sumnjom da su u proteklih pet godina ucjenjivale dvojicu koprivničkih gospodarstvenika, priopćila je večeras koprivničkokriževačka Policijska uprava.

Osumnjičenici su od 1999. i u tijeku ove godine slali pisma gospodarstvenicima tražeći od njih novac, prijeteći njima i njihovim obiteljima ubojstvom i podmetanjem eksplozivnih naprava ako im ne daju novac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rečeno je da je jedan od ucjenjivača uistinu i podmetnuo eksplozivne naprave pod automobile jednom od koprivničkih gospodarstvenika 2002. i ove godine, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava pod sumnjom da je općeopasnim činom doveo u opasnost život i ugrozio tuđu imovinu. Policija je pretragom stambenog prostora jednog od počinitelja pronašla određenu količinu eksploziva, streljiva i marihuane, pa je i protiv njega podnesena kaznena prijava, priopćila je policija.

Iako se u priopćenju ne navodi, jedan od ucjenjivača je najvjerojatnije napadač koji je u dvorištu obiteljske kuće poduzetnika i većinskog vlasnika "Bilokalnika" Zdravka Dimca u kolovozu ove godine podmetnuo nepoznatu eksplozivnu napravu od koje nitko nije stradao, a počinjena je samo manja šteta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara