Policija razgovarala s Kranjčarima

ZLATKO i Niko Kranjčar iznijeli su pred zagrebačkom policijom saznanja koja su imala o pokojnom menadžeru i poduzetniku Dini Pokrovcu. Pokrovac je između ostalih bio i menadžer Nike Kranjčara, međutim, policija o temi razgovora ne želi govoriti.

"Bili su na razgovoru." - sve je što nam je rekao policijski analitičar Davor Tor. Tor je za Index potvrdio kako su u zagrebačkoj policiji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar i njegov sin, nogometaš Hajduka i hrvatski reprezentativac, odgovorili na pitanja vezana uz ubojstvo Dine Pokrovca.

Prvi je na obavijesni razgovor u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici došao Niko koji nakon kratkog obavijesnog razgovora nije želio ništa komentirati, rekavši da je tako dogovoreno s policijom.

Niko je potom otišao na pripreme Hajduka u Sloveniju, a u policiju je potom došao njegov otac koji se također kratko zadržao.

"Pitanja inspektora isključivo su bila vezana uz naš poslovan odnos s pokojnim Pokrovcem." - kazao je Hini Zlatko Kranjčar. Dodao je da o konkretnim nogometnim transferima nije bilo riječi, pa tako ni o prelasku njegovog sina iz zagrebačkog Dinama u splitski Hajduk, u kojem je ulogu imao i ubijeni Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj posao i transfer bio je vrlo transparentan i tu se nema što dodati." - kazao je Kranjčar, dodavši da je Niko sa 17 godina potpisao prvi ugovor s Pokrovcem s kojim su, kako je rekao, imali korektne i dobre odnose.

O navodnom Pokrovčevom kamatarenju Dinamovog trenera Josipa Kužea, koji je o tome nakon ubojstva javno progovorio, Zlatko Kranjčar je rekao da ne zna ništa.

Analitičar Tor kaže kako je do danas obavljeno oko 300-njak razgovora od čega je nekolicina provedena uz poligrafska ispitivanja. Policija ima nova saznanja vezana uz skicu fotorobota koja je objavljena prošli tjedan, međutim, o čemu se točno radi, također se u interesu istrage još ne može objaviti u javnosti.

U slučaj ubojstva je uključen i Interpol, koji putem međunarodne razmjene podataka sudjeluje u otkrivanju počinitelja ubojstva. Istraga se nastavlja istodobno i na terenu i u razgovorima s ljudima koji su bili povezani s pokojnim Pokrovcem, a počinitelj kao i motiv ubojstva još uvijek su nepoznati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara