Policija spriječila pokolj u njemačkoj gimnaziji

NJEMAČKA policija priopćila je kako je spriječio dvojicu mladića u dobi od 17 i 18 godina da provedu u djelo svoje planove pokolja u jednoj gimnaziji u Kolnu.

Nakon što su primili dojavu ravnatelja i pojedinih učenika, policija je pokušala uhvatiti dvojicu mladića, od kojih je jedan na svojoj internetskoj stranici objavio slike masakra u američkoj srednjoj školi Columbine, koja im je očito poslužila kao inspiracija. U Columbineu je jedan učenik 1999. godine ubio 13 ljudi.

Njemački je dvojac pokolj planirao izvršiti u utorak i tako obilježiti točno godinu dana otkad je njihov vršnjak ranio nekoliko ljudi u pucnjavi u školi Emsdetten. Jedan od osumnjičenih je uhićen i policiji je priznao svoje planove, dok je drugi pobjegao za vrijeme pretresa njegovog doma, te počinio samoubojstvo bacivši se pod tramvaj.

U posjedu oba mladića pronađeno je oružje kojim su planirali počiniti pokolj u gimnaziji Georga Buchnera u Kolnu. Njemačka je policija ušla u viši stupanj pripravnosti u pogledu ovakvih slučajeva otkad je prošlog mjeseca u školi u Finskoj jedan učenik ubio osmero ljudi.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara