Policija traži izručenje Rajka Pavića osumnjičenog za pljačku Fine

Policija traži izručenje Rajka Pavića osumnjičenog za pljačku Fine
U SURADNJI sa sarajevskim Uredom Interpola zagrebačka će policija istragu protiv Rajka Pavića (24), državljanina BiH, osim za pokušaj ubojstva pred zagrebačkim klubom "Fontana" i pokušaja silovanja, proširiti i za ubojstvo dvojice zaštitara Fine, te od pravosudnih tijela BiH zatražiti njegovo izručenje.

"Zagrebačka će policija istragu protiv Rajka Pavića kasnije proširiti i za ubojstva u Fini", potvrdio je danas Hini glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Dodao je da će zagrebačka policija preko Interpola poslati podatke o kažnjivim djelima za koja se Pavića sumnjiči da ih je počinio u Hrvatskoj, te preko nadležnih pravosudnih tijela BiH zatražiti njegovo izručenje zbog provođenja kriminalističke obrade u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik Tor je izvijestio i da je hrvatska policija dobila službenu potvrdu sarajevskog Interpola da je Rajko Pavić u subotu uhićen u Banjoj Luci, nakon što je tamo pucao u dvojicu muškaraca.

Zagrebačka policija sumnjiči ga da je na Staru godinu, 31. prosinca 2005., iz pištolja ranio trojicu muškaraca ispred noćnog kluba "Fontana", kao i za pokušaj silovanja, a policija će istražiti i njegovu moguću umiješanost u pljačku poslovnice Fine u Zagrebu, u rujnu 2005., kada su ubijena dvojica zaštitara, rekao je glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Policija nije navela o kojem je pokušaju silovanja riječ, ali je potvrdila da Pavića sumnjiči za ranjavanje redara i dvojice zaštitara na ulazu u noćni klub "Fontana" koji mu nisu dopustili da u klub uđe pijan.

Redar (38) je zadobio teške ozljede opasne po život, teško je ranjen i 24-godišnji zaštitar, a njegov 21-godišnji kolega prošao je s lakšim ozljedama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara