Policija u BiH diže sve na noge: Očekuju se neredi nakon utakmice Hrvatske i Turske

U SUSJEDNOJ Bosni i Hercegovini policijske snage užurbano se spremaju za utakmicu Hrvatske i Turske na Europskom prvenstvu u nogometu, a samo u Mostaru bit će osigurano preko tisuću policajaca koji bi trebali spriječiti nerede.

"Policija je spremna upotrijebiti sva raspoloživa sredstva kako bi se spriječili neredi", potvrdio je za Dnevni list v.d. komesara MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Himzo Đonko.

Prema informacijama kojima raspolaže portal bljesak.info, neredi u Mostaru već su isplanirani, a do eskalacije sukoba moglo bi doći i susjednim mjestima. Đonko je tek potvrdio kako je utakmica Hrvatske i Turske u Beču događaj od visokog rizika u BiH te da postoji opravdana bojazan za eskalacijom sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kako su neredi između "navijača" za vrijeme "Eura 2008" već zabilježeni u susjednoj BiH, a najgore je bilo nakon utakmice Hrvatske i Njemačke, kad su jake policijske snage u posljednji trenutak spriječile kontakt navijača sa zapadne i istočne strane Mostara. Ipak, policija se najviše boji reprize "navijačkog" ludila nakon utakmice Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu. U neredima 13. lipnja 2006. godine od metka je stradao slučajni prolaznik Omar Torlo.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara