Policija u Waldorfskoj školi

SLIJEDOM novinskih napisa vezanih uz Osnovnu Waldorfsku školu u Zagrebu, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo uputilo je zahtjev zagrebačkoj policiji da istraži osnovanost i utemeljenost tvrdnji skupine roditelja koja je u novinama optužila Waldorfsku školu za zlostavljanje njihove djece, indoktrinaciju i novačenje u antropozofsku sektu.

Policijska uprava zagrebačka danas je u priopćenju potvrdila da će, na osnovu zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva koji se odnosi na novinske članke vezane uz Waldorfsku školu, policija "provesti izvidne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i utemeljenosti navoda".

Isto je Hini potvrdila i zagrebačka općinska državna odvjetnica Vesna Abramović, rekavši kako je policiji naloženo da provjeri osnovanost navoda iz tiska, koji su bili i osnova za prikupljanje obavijesti o toj školi.

Istaknula je kako je riječ o radnom spisu, ne prijavi protiv određene osobe, odnosno da tim policijskim provjerama ni jedna osoba nije apostrofirana kao osumnjičena za kaznena djela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim policijskih izvješća, Odvjetništvo će, kaže Abramović, od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa zatražiti rezultate rada jučer osnovanog Stručnog povjerenstva za nadzor Waldorfske škole, koje će u idućih sedam dana provoditi nadzor i analizu nastavnog plana i programa te potom dati mišljenje u vezi s daljnjim radu škole.

Naglasila je kako će daljnje postupanje zagrebačkog tužiteljstva ovisiti o rezultatima provedenih analiza i nadzora, te da će se tek tada vidjeti hoće li uopće protiv nekoga biti pokrenuta istraga i za koje djelo.

Abramović je potvrdila i da je policija, također na zahtjev Odvjetništva, tijekom prošle godine vodila istragu u Waldorfskoj školi, ali da je prijava odbačena, a kazneni progon nije ni pokrenut. No, istaknula je kako prošlogodišnji slučaj nema nikakve veze s onim o čemu danas pišu novine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara