Policija: Ubojica Anne Lindh je možda u inozemstvu

UBOJICA švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh mogao je pobjeći iz zemlje iako ne postoji siguran dokaz za to, objavila je švedska policija dok proširuje potragu za atentatorom.

Policija je objavila da DNA testovi izvedeni na kapi koju je ubojica ostavio kada je ubio Annu Lindh ne poklapaju niti s jednom od 10.000 DNA primjeraka koliko ih postoji u švedskim dosjeima.

"Nije sigurno da je ubojica u zemlji", rekao je policijski povjerenik Leif Jennekvist na konferenciji za novinare. "Ali nije sigurno da je otišao", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je upozorila da ljudi ne bi trebali biti zaslijepljeni fotografijama muškarca kojeg su švedske novine proglasile glavnim osumnjičenim. Ubojica bi mogao biti netko drugi i nije nužno da je Šveđanin.

"Mi ne tvrdimo da je muškarac na fotografijama ubojica", rekao je Jennekvist. "Želimo razgovarati s njim i to je od velike važnosti", dodao je.

Fotografije osumnjičenog dobivene su zahvaljujući video-kamerama za nadzor koje su postavljene u trgovačkom centru u kojem je Anna Lindh ubijena u srijedu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara