Policija upala u kutinsku Net TV koju je nedavno kupio Željko Mitrović?

NAJAVA prodora srpskog televizijskog mogula Željka Mitrovića na hrvatsko tržište navodno je rezultirala prvom kontroverzom. Prema pisanju beogradskog Blica, policija je u utorak upala u prostorije kutinske televizijske postaje Net sa ciljem provjere njenih poslovnih knjiga.

Ove informacije na Netu večeras nismo mogli provjeriti jer generalni direktor Zvonimir Kabelka više nije bio u svom uredu. Niti novinari Blica jučer nisu uspjeli provjeriti je li točna informacija o "posjeti" policije, međutim prava istina mogla bi poznata već sutra ili narednih dana.

Mitrović je prije nekoliko dana potvrdio preuzimanje nekoliko lokalnih postaja u Hrvatskoj pomoću kojih bi stvorio mrežu televizijskih postaja koje će emitirati program buduće televizije Pink Hrvatska. Radi se o televiziji koja se najprije pojavila u Srbiji, a nakon toga i u BiH. Svojim zabavnim programom obilježenim karakterističnim narodnjačkim melosom, Pink TV je vrlo brzo stekao popularnost u svim zemljama bivše države.

Blic piše da je Mitrović potvrdio preuzimanje Neta koje iznosi oko 2,5 milijuna eura. Prema nekim informacijama Mitrović se ozbiljno zagrijao i za preuzimanje zagrebačkog OTV-a u kojem pak demantiraju bilo kakvu mogućnost prodaje prve zagrebačke lokalne televizije srpskom medijskom mogulu.

"S tri TV kuće postignut dogovor"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik nadzornog odbora OTV-a Damir Vujinović za Vecernji.hr je rekao da "OTV trenutačno nije na prodaju", a Romano Bolković, jedan od vlasnika i osnivača OTV-a, rekao je kako trenutno s njima nitko ne pregovara niti ima govora o prodaji OTV-a

I dok u OTV-u opovrgavaju "pregovore" s Mitrovićem, Blic piše da je u projektu Pink HR dogovor postignut s tri televizijske kuće koje će biti preuzete do početka lipnja, dok se s još tri TV kuće očekuje potpisivanje ugovora do kraja ljeta.

"To znači da bi u rujnu trebalo doći do umrežavanja i stvaranja sistema koji će moći pratiti više od 70 posto hrvatskog stanovništva", kazala je Blicu glasnogovornica TV Pinka Tanja Vojtehovski.

Nigdje se međutim izričito ne govori niti itko želi potvrditi s kojim je TV kućama sporazum postignut, međutim uvelike se piše o namjerama preuzimanja u koje ulaze i nagađanja da "Pink medija group“ želi, osim Neta, kupiti Gradsku televiziju Zadar i TV Dalmaciju, a pregovori s riječkim RiTV-om još traju. Također se nagađa da Mitrović pregovara i s NIT-om iz Pazina te s TV Slavonija i Baranja iz Osijeka.

I.K.
Foto: Blic/Net TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara