Policija zaplijenila krokodila kojim je mafijaški šef zastrašivao žrtve

Tekst: N.Š.
Foto: AFP (Arhiva)

TALIJANSKA policija zaplijenila je krokodila za kojeg se smatra da je bio sredstvo zastrašivanja pomoću kojeg je mafijaški šef iznuđivao novac, javljaju svjetski mediji.

Jedan od napuljskih "bossova" očito je shvatio koliko ovakva životinja može biti korisna u poslu pa je krokodila dugačkog 170 centimetara i teškog 40 kilograma držao na svojoj terasi. Bio je nadziran najsuvremenijim video-kamerama. Policija kaže kako ga je hranio živim zečevima, no nije poznato je li reptil okusio i ljudsko meso.

Policija je našla krokodila dok su pretraživali dom jednog od mlađih čelnika Gomorre. Pozvani su stručnjaci iz Rima kako bi svladali reptila i nakon toga je odveden u prihvatilište. Bivšeg vlasnika policija će optužiti za ilegalno posjedovanje životinja.

Ovaj pronalazak nije ništa neobično za lokalne mafijaške šefove. U pretragama njihovih luksuznih vila policija je pronalazila lavove i tigrove, a nedavno je zaplijenjen kamion pun egzotičnih životinjama poput kameleona, tropskih ptica, kornjača i japanskih vjeverica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara