Policiji se predao odbjegli muškarac koji je susjedu nastrijelio iz sačmarice

Tekst: I.M.
Foto: Neja Markičević/Cropix

POLICIJI se nakon višednevne potrage predao Željko H., koji je u subotu 19. rujna u večernjim satima, hicem iz sačmarice, na njenom kućnom pragu, u leđa ranio 50-godišnju susjedu Miru Bađun i teško je ozlijedio. Nesretna žena se od ranjavanja još uvijek oporavlja u Kliničkoj bolnici Dubrava.

> Žena nastrijeljena iz sačmarice liječnicima u bolnici rekla da je pala

> Policiji se predao odbjegli muškarac koji je susjedu nastrijelio iz sačmarice

Podsjetimo, nakon ranjavanja Mira je uspjela sa svog mobitela nazvati sina. Bila je u šoku te je i sinu i liječnicima u bolnici rekla kako se ozlijedila pri padu.

Mještani prepričavaju kako je Željko H. te večeri došao u kuću Mire Bađun te ju je vidno pijan tražio nešto za popiti. Navodno je imao pištolj zataknut za hlače. Nesretna žena navodno mu je rekla da mu može ponuditi samo kavu na što nije nije pristao te je otišao. Malo kasnije pucao je u nju.

Željko H. je, prema neslužbenim informacijama, prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora gdje je služio jednogodišnju kaznu zbog krađe. U Zabrđu nije živio iako je tamo bio prijavljen i često je dolazio u posjet obitelji koja tamo stanuje iako nije u krvnom srodstvu s njima. Mještani Zabrđa opisuju Željka H. kao muškarca sklonog piću te nasilnu osobu. Djetinjstvo je, kažu, proveo u domu za nezbrinutu djecu te ga je kasnije posvojila obitelj iz okolice Vrbovca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara