Policijska misija EU o tragediji makedonskog zrakoplova

POLICIJSKA misija Europske unije u BiH ocjenjuje da je na dan zrakoplovne nesreće 26. veljače, kada je na putu u Mostar poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski, vladala konfuzija zbog lošeg upravljanja informacijama, izjavila je u srijedu na konferenciji za novinare glasnogovornica mostarskog ureda Policijske misije EU Kirsten Haupt.

Tog dana 26. veljače dio medija je objavio kako su pronađene olupine zrakoplova s poginulim Trajkovskim i suradnicima, ali olupine su pronađene tek dan kasnije 27. veljače. Stoga je još nejasno tko je izvor informacije o pronalasku olupina zrakoplova 26. veljače i proglašavanju Trajkovskog mrtvim prije no što su doista pronađeni tragovi olupine zrakoplova. Kirsten Haupt je takve informacije objavljene 26. veljače ocjenila preuranjenim ali je ustvrdila kako Policijska misija nije sudjelovala u njihovu prosljeđivanju medijima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica je također rekla kako Europska policija u BiH pomno analizira situaciju na dan nesreće zrakoplova 26. veljače za koju je rekla da je bila ekstremna pa će iz pogreške i proturječnih informacijama valjati izvući pouke.

Glasnogovornica je ponovila kako Policijska misija EU u BiH sukladno svom mandatu, nije sudjelovala u operativnim poslovima osiguranja Međunarodne konferencije o investicijama u BiH što se održavala 26. i 27. veljače, a na koju je putovao i makedonski predsjednik Boris Trajkovski. Uloga Policijske misije EU za taj skup i nakon tragedije zrakoplova bila je savjetodavna rekla je glasnogovornica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara