Policijska misija EU u BiH primila sumnjiva pisma

POLICIJSKA misija Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUPM) primila je protekloga tjedna pet sumnjivih pisama koja su poslana na analizu u Zagreb, objavio je u utorak glasnogovornik EUPM-a Kilian Wahl.

Pisma su stigla prošlog petka a bila su adresirana na povjerenika misije sa sjedištem u Sarajevu Svena Frederiksena, njegovu dvojicu zamjenika i još dvojicu drugih visokih dužnosnika EUPM-a, rekao je Wahl na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Utvrđeno je da su neke čestitke koje je tiskala ista tvrtka imale male svijetleće kristale koji su možda otpali tijekom transporta", rekao je Wahl. Nije otkrio druge pojedinosti niti koja je tvrtka tiskala čestitke.

Odbio je mogućnost da je netko iz EUPM-a bio u kontaktu sa sadržajem iz pisama kako to u utorak sugeriraju tiskani mediji u BiH.

"Časnik za sigurnost EUPM-a, koji je bio na dužnosti tog dana, odmah je uklonio sumnjiva pisma iz ureda i stavio ih u specijalno izrađeno sigurnosno spremište", dodao je glasnogovornik Wahl. Pisma su prema njegovim riječima poslana u specijalni laboratorij u Zagreb gdje se još nalaze na forenzičkoj analizi. Istragu će voditi državno tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, precizirao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara