Policijska prijava protiv Hajduka zbog bakljade na derbiju

SPLITSKA policija podnijet će prijavu protiv Hajduka zbog propusta u organizaciji nedjeljnog derbija između Hajduka i Dinama.

Utakmica je u tri navrata prekidana zbog bakljadi (u 50, 57. i 62. minuti susreta), a službeni spiker je u više navrata upozoravao da se prekine upotreba pirotehničkih sredstava.
 
Načelnik Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić u razgovoru za Index je potvrdio da će klub biti prekršajno prijavljen.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je propust organizatora jer zaštitarska služba nije organizirana tako da se pirotehničke naprave ne mogu unijeti." - kazao nam je Ćurić.

Kako doznajemou iz PU splitsko-dalmatinske, Hajduku sljedi prekršajna prijava po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim natjecanjima.

"Zaštitatska služba koja je na ulazu u stadion kontrolira da li osoba unosi nešto što ne bi smjela, a to se odnosi i na bilo kakvo pirotehničko sredstvo koje bi moglo nanijeti ozljede." - dodao je.
 
U Splitu su privedena ukupno 144 navijača. od čega 33 navijača Hajduka. Jedna službena osoba je lakše ozlijeđena u napadu prije utakmice, te jedan navijač zagrebačkog kluba.

N.B,S.H.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara