Policijski sindikat daje apsolutnu potporu policajcima koji su primijenili silu prilikom uhićenja nesavjesnog vozača jučer u Zagrebu

Nezavisni sindikat djelatnika MUPa danas je izrazio "apsolutnu podršku" policijskim službenicima koji su primijenili silu jučer prilikom uhićenja nesavjesnog vozača, koji je jurio Zagrebom, a sindikat je tim povodom aktualizirao i zahtjev za jačanjem kaznenopravne zaštite policajaca. L

Jučer su djelatnici zagrebačke policije, nakon dugotrajne potjere za crnim "BMW-om" koji je J.B. (1959.) vozio velikom brzinom ne poštujući crveno na semaforu, niti smjer ulica, morali razbiti stakla na automobilu da bi silom iz njega izvukli vozača.

"Iako podržavamo akcije MUP-a i Ravnateljstva policije usmjerene na preventivno djelovanje prema građanima, ovo je slučaj na kojemu se mora pokazati jednakost zakona za sve građane te profesionalnost i spremnost policijskih službenika u uspostavljanju reda i poretka u državi.

Nadamo se da javnost nije već zaboravila nemili događaj iz PU vukovarsko-srijemske kada je nepoznati vozač pregazio i usmrtio policijskog službenika pri pokušaju zaustavljanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnji zahtjev Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a za uvođenjem kazne doživotnog zatvora za kazneno djelo teškog ubojstva policijskog službenika, javno objavljen u medijima, možda se nekima činio preambicioznim, ali držimo da praksa pokazuje suprotno.

Da bi policijski službenici svoj posao mogli odraditi što kvalitetnije, držimo da su uz njihovu profesionalnost izuzetno važne pojačana kazneno-pravna zaštita i što jednostavnija procedura u uporabi pojedinih sredstava prisile," kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Nezavisnog sindikata MUP-a Zdravko Lončar.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara