Poligraf nije pomogao u pronalaženju kradljivaca 71 vreće novca iz Hrvatskih pošta

Poligraf nije pomogao u pronalaženju kradljivaca 71 vreće novca iz Hrvatskih pošta

KAKO se sumnja da je za pljačku stoljeća lopovima trebao saveznik iz Središta pošta Splita, dio zaposlenika je podvrgnuto poligrafu, međutim čini se da to policiji nije puno pomoglo u pronalaženju krivaca.

Da su radnici upleteni sumnja se zato što su maskirani i naoružani pljačkaši, koji su s mjesta događaja nestali Grand Cherokeejem,  znali raspored zaštitara te gdje se nalaze djelatnici pošte, kao i to kojim dizalom se trebaju koristiti ne bi li došli do prostorije u kojoj se drži novac. A i ulazna su im vrata bila otključana.

Slobodna Dalmacija piše kako su dosad ispitana četiri djelatnika Hrvatske pošte, kao i tri zaštitara AKD Zaštite, ali i brojni drugi zaposlenici koji bi mogli biti umiješani u pljačku, no da policija još uvijek nema saznanja o identitetu osoba koje su u subotu oko 23 sata počinile razbojstvo u Središtu pošta Split na splitskoj Kopilici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plijen pljačkaša, 71 vreća novca, bio je namijenjen za isplatu trećeg dana mirovina za korisnike s područja Splitsko-dalmatinske županije i za isplatu redovitih socijalnih pomoći, a iznosio je 12.876.000 kuna. Novac je uoči pljačke bio spremljen u trezor koji je bio zaključan.

A.B.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara