Poljoprivrednici očekuju reviziju ugovora o slobodnoj trgovini

UDRUGA poljoprivrednika u BiH objavila je u petak da do 10. prosinca odgađa prosvjede, koji uključuju i blokade granice prema Republici Hrvatskoj te Srbiji i Crnoj Gori, zbog najave da će Vijeće ministara BiH pokrenuti razgovore o reviziji Ugovora o slobodnoj trgovini.

Predsjedajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić iskazao je spremnost Vijeća ministara da do 9. prosinca pokrene reviziju ugovora o slobodnoj trgovini, ističe se u priopćenju Udruge poljoprivrednika BiH koje je potpisao predsjednik Ranko Bakić. U priopćenju se ne navodi s kojim bi zemljama BiH mogla zatražiti izmjenu sadašnjeg bescarinskog režima.

Početkom tjedna ministar BiH za vanjsku trgovinu Dragan Doko nagovijestio je mogućnost otvaranja razgovora sa Zagrebom i Beogradom oko izmjene uvjeta uvoza poljoprivrednih proizvoda iz dviju zemalja zbog loše konkurentne sposobnosti proizvođača iz BiH koji dobivaju slabe državne poticaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Udruge Bakić očekuje da će Vijeće ministara donijeti takve mjere kojim će se "spriječiti katastrofalne posljedice po agrar" u Bosni i Hercegovini. U suprotnom iz udruge poljoprivrednika upozoravaju da će organizirati još snažnije prosvjede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara