POLJSKA I SALVADOR OSTAJU U IRAKU

Nakon španjolske odluke da povuče vojnike iz Iraka Poljska mora odlučiti koliko njezine snage mogu ostati u Iraku, rekao je u srijedu poljski premijer, a novoizabrani salvadorski predsjednik izjavio je da njegova zemlja svoje vojnike neće povući.

Glasnogovornik poljskoga premijera Leszeka Millera naglasio je da Poljska koja je na čelu multinacionalnih mirovnih snaga zasad ne planira odustati od te obveze.

"Poljska će biti u Irkau koliko to bude potrebno, dok se ondje stanje ne stabilizira", rekao je glasnogovornik Marcin Kaszuba. "Poljska ne razmatra mogućnost povlačenja vojnika".

Novoizabrani salvadorski predsjednik Antonio Saca rekao je tijekom kratka posjeta Nikaragvi da 380 salvadorskih vojnika ostaje u Iraku jer Salvador borbu protiv terorizma smatra prioritetnom zadaćom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ono što sad proživljavamo, te žrtve, cijena borbe protiv terorizma, ali naša djeca će nam zahvaljivati što smo poduzeli sve mjere, što smo se pridružili koaliciji za borbu protiv terorizma", rekao je Saca.

U utorak je Dominikanska Republika najavila povlačenje vojnika iz Iraka, a prije te zemlje isto je učinio i Honduras pa je Salvador jedina zemlja Latinske Amerike koja ostaje u Iraku.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara